onsdag den 28. januar 2009

Navnet

Erna Marie - hvorfor nu det?

Vi kunne jo ikke rigtig finde os til rette med et pigenavn. Vi havde mange dejlige navne oppe at vende, men det var ligesom om navnET bare ikke var der. Mest kaldte vi maven for Krumme eller Frida Marie. Så var det, vi for sjov lavede navnerouladen. Her tog vi alle de navne vi kunne lide (plus et par for sjov) og smed på tilfældige dage. Så kunne venner og familie satse på et navn og en dato. 

Men hvad skete: babyprinsessen ventede selvfølgelig lige præcis til 20 minutter efter navnerouladens udløb med at entre verden. Det er klart. 

I mellemtiden var Dortes elskelige farmor gået bort 12. januar. Hendes navn Erna havde vi haft oppe at vende - det endte dog aldrig på listen. Nu blev det aktuelt på en helt anden måde. 

Pludselig var det meget nemt.


Erna er efter Dortes farmor Erna Christensen (22. februar 1917 - 12. januar 2009)
og selvfølgelig efter Cafe Sappho, der i daglig tale går under navnet Ernas (Ernas Taverna)


Marie er efter Vitas bedstemor (mormor) Inger Marie Bach Hansen (14. juli 1918 - )

Vi har valgt at babyprinsessen skal hedde Erna Marie uden bindestreg - så er det nemmere senere, hvis hun kun vil kaldes enten det ene eller det andet. Men indtil hun bliver en egenrådig dame med egen stålsatte vilje - så hedder hun Erna Marie. 

5 kommentarer:

Marina sagde ...

Jeg syndes det er et meget smukt navn. Selv har jeg oplevet at være helt sikker på ét navn som jeg måtte forkaste fordi det slet ikke passede til den dreng jeg holdt i armene. Så fik han et andet navn og det passer ham. Måske er der på den måde god mening i at den lille pige valgte at vente til navneruladen var udløbet for selvfølgelig ville hun da ikke finde sig i at få navn på DEN måde.

Losarinas mor sagde ...

Navne er en stor og alvorlig opgave.. Tænk, hvis barnet vokser op og ikke passer til sit navn !
Jeg har navngivet 3 og heldigvis "fylder" de deres navne ud :-)
Jeres datter har en smuk tanke bag sit navn :-)

Berliner brosten sagde ...

Tak for forklaringen! Nu er det meget nemt at forstå, hvilke grunde i havde til lige netop det navn. Jeg synes at det passer fint - og Erna Marie skal nok gå hen og blive en "sej gut" med alle de stærke kvinder i direkte og indirekte omkreds.

Anne/Undreland sagde ...

Det er et smukt navn I har valgt, og baggrunden for det gør det endnu smukkere.
Min søn er på samme måde opkaldt efter to mennesker - nemlig sine to bedstefædre. Hans farfar døde da jeg var 3 måneder henne i graviditeten, men ideen om at opkalde ham på den måde, opstod først da han var blevet født. Helt præcist, da han var ca. 20 minutter gammel. Da var det pludselig det mest indlysende i hele verden at han skulle have et navn fra hver af de to - som i øvrigt også begge har/havde dobbeltnavne.

Lea sagde ...

Sikke et fint navn...til en lille, fin pige. :-)