torsdag den 20. august 2009

Onkel Toms hytte

Jeg og hjernen holder ferie. Konen og barnet holder mig heldigvis med selskab. Og det er forunderlig forløsende ferie. Som altid er Dorte og jeg utrolig heldige med vejret. Vist har der været byger. Men pyt. Det var kun byger. Nu er det torsdag aften og der er stadig tre fuldfede dage tilbage af ferien. Vi har ingen planer. Tiden ligger som en stor lækker pakke i fantasifuld indpakning. Lige til at pakke ud og bruge løs af. 

Den første uge af ferien tilbragte vi i Odsherred i Onkel Toms hytte. Faktisk hedder huset "Klør fem" og har været Dortes farmor og farfars siden starten af 50'erne. Huset er på 25 kvm og har i de første MANGE år huset far, mor og tre knægte. 

De sidste 7-8 år har huset tilhørt Dortes onkel. Her huserede han og farmor mange uger hver sommer. For små 7 år siden fik han et svensk sommerhus anbragt på grunden lige ved siden af det gamle. Dortes farmor gik bort få dage før Erna Maries fødsel i år. Og Klør Fem har ikke rigtig været brugt de sidste par år. 

Onkel Tom besluttede at istandsætte det lille hus, så blandt andet niecerne kunne bruge det. Køjesenge blev fjernet og boxmadrasser indkøbt. Der er kommet ny bordplade og køleskab i køkkenet og der er malet og gjort i stand. Det er så fint så fint. Det er så fantastisk, at han har lyst til at dele det med os!

Dorte og jeg brugte tid på at gøre rent og få huset og køkkenet til at fungere igen. Det var hyggeligt og huset rummer bare så meget sjæl. Bad og toilet ligger ude i bagenden af garagen. Og sommerhusområdet ligger mellem skov og strand. Og onkel Tom var lige inde ved siden af i det nye hus. 

Ca. 700 meter derfra ligger det sommerhus Dortes far byggede, det år hun er født. Der bor nu Dortes søster og svoger. Så vi fik set det meste af vores sjællandske familie.Og min svigerinde fejrede min fødselsdag for mig. hvor heldig har man lov at være.

Erna Marie nød ferien i fulde drag og var glad og pludrende. Hun elskede at være meget ude. Og hun så havet for første gang. Det eneste tidspunkt hun var ked af det, var på den lange køretur hjem. Selvom vi gjorde holdt hos min morbror og tante til en gang frokost, så var det altså meget lang tid for den lille dame og hun blev temmelig ulykkelig. 

Vi havde lige lovlig mange aftaler i sommerhusferien. Men vi ville jo heller ikke undvære at se familien. næste gang skal vi nok ikke lave så meget. Og så skal vi i hvert fald til standen mere end en gang. Min kone nåede slet ikke at have en affære med Neptun. Det plejer hun ellers at få smukke blå øjne af. 

Onkel Toms Hytte (Klør Fem)

Babycowboyhat

Misling

Glad efter lur med næsen puttet trygt ind til vågegrisen Griselotte

Her kan man se Klør Fem. Onkels hus ligger ved siden af.

Mor er også glad når hun har fødderne solidt plantet i sin barndoms muld.

Når vi endelig fik vand så kom det til gengæld også væltende. Dog ikke længe ad gangen. 

Vej 7

Stranden ved vej 7

Man må hellere holde godt fast når man er på ukendt terræn

Havet

Wow!

Maroller i læssevis

Den anden mor. Prøv lige at se hvordan hun står og fjumrer med barnet. 

På vej tilbage over stranden

Små nuttede blomster

Små nuttede blomster og fruens bagdel

Det obligatoriske jeg-bader-i-håndvasken-billede

Åsevangsvej! Udsigten er MAGELØS. Men det kan man ikke fornemme her. 

Møøøøøøøøøøøøs!

3 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

skønne billeder og dejligt at læse et indlæg fra dig :-)
Det er jo lige sådan et sommerhus skal se ud, I er heldige og tænk så meget historie, hvor er det fedt!

Skønne billeder af den nuttede Erna Marie - og jeg synes nu ikke det ser ud til at du fjumrer :-)

Knus
Birthe

Anne/Undreland sagde ...

Hvor ser det bare skønt ud! Dejligt at du er tilbage.
Knus!

Vita sagde ...

Tak tak begge to.
Det VAR virkelig skønt.
Har haft to pragtfulde ugers ferie.

Knus til jer begge