lørdag den 5. september 2009

PCOS - opfølgning

Tak til alle dem der sendte gode tanker. Der var jo slet ikke noget at være nervøs for. Det vidste jeg jo egentlig godt. Men min lille angstdrage nede i maven, den forstår sig ikke på den slags. 

Nåh men. Jeg var lidt sent på den og strøg derfor direkte hen til informationen, for at kigge på kortet på disken. En dejlig mandestemme sagde: "du siger bare til hvis jeg kan hjælpe dig ven!" Og så var det en af mine gamle bøssevenner. Jeg troede han var deporteret til KBH, fordi jeg ikke havde set ham så længe. Men der sad han og smilede og så kunne det jo kun gå fremad. 

Jeg endte i hænderne på to kyndige og blide damer. Dejligt med specialister. De spurgte om alt muligt vedr. medicin, symptomer, motion, vægt, hverdag osv. Og så blev jeg scannet. Og nu ER det jo ikke særligt flatterende, at ligge med sådan en scanner oppe i sine intime dele. Og ondt gjorde det også. Men de tillod sig at være både kloge og humoristiske og det tog virkelig toppen af pinlighederne. 


Nåh men
  1. Jeg skal droppe p-pillerne. De har ingen positiv effekt på hverken hud eller skægvækst, så dem skal jeg prøve at smide. 
  2. Jeg skal tage stilling til om jeg vil prøve at have Metformin. Det er et præparat man også giver sukkersygepatienter. Man har fundet ud af at patienter med PCOS har en nedsat insulinfølsomhed. Derfor stiger insulinproduktionen i bugspytkirtlen. Og det er noget skrammel.  
  3. Jeg får en henvisning til en diætist med speciale i PCO, så jeg kan få hjælp til at tabe de sidste 10 kg. Har selv tabt 12 kg. siden Erna Maries fødsel i januar.
  4. Jeg får en henvisning til hudspecialist. De tror ikke mine hudproblemer har noget med PCOS at gøre. Men min læge er jo også ret sikker på jeg har Rosacea. 
  5. De vil ikke have noget med mine maveproblemer at gøre. Så jeg skal gennem egen læge have henvisning til mave-/tarmspecialist. 

Skal til opfølgning hos egen læge torsdag. 

Jeg er glad og tilfreds. Nu sker der noget. Desuden er min §56 gået igennem. Så nu er der også ro på i forhold til arbejdet. 
 
Badabing Badaboom!

4 kommentarer:

Pernille sagde ...

det var da et positivt besøg.
Jeg har hørt gode ting om Metformin, og meget spændende hvad der sker herfra!

Vita sagde ...

Hej Pernille.
Har du? Hvad har du hørt? Hva hva hva hva?
Jeg har svært ved at tage stilling. Så alt positivt er kærkomment!

Newyorkerbyheart sagde ...

Kære Vita!

Hvor er det dejligt at der er kommet lidt ro på den front - og hvor er det flot at du har tabt dig så meget! You go girl :-D

Jeg er spændt på at følge, hvordan det kommer til at gå fremover.....

Knus
Birthe

Vita sagde ...

Kæreste Birthe

Tak skal du have. Jeg er også ret stolt af det.

Knus Vita