lørdag den 24. juli 2010

1½ år!

Så er Skrubben gået hen og blevet 1½. Tiden har fart på. Og det har Erna Marie også. Hun udfordrer hele tiden sig selv. Klatrer. Op. Ned. Løber. Lærer nye ord. Snakker...meget. Det startede i det små med Buarh (=mor) og Nanne (Hanne, dagplejen). Og lige nu lærer hun ord med sådan en hast at vi flere gange om dagen udbryder: "Gud, kan hun også sige det?".

Hun kan blandt andet sige: fugl, hej, arbejde, baby, Laura, solsort, hat på, mormor, moster, bil, tog, scooter, bædadar (= bedstefar), bædadadar (= bedstemor), moster, mål, fodbold, tegne, farver, sol, briller, solbriller, cykel, nøgle, tiktak (=ur), mere, mad, øre, øje, mund, igen, te, kilde, hår, næse, slut, knæ, hænder, fingre, hjælpe, tænder, tunge, sandaler, bubar (=bukser), sjov, hyggelig, det regner, dygtig, hurra, meget varm, pas på, sæt dig, goddaw, wow, av, åh nej, pøller (=det siger hun når hun har lavet), leverpostej, banan, æble, jordbær, pølse, måne, trøje, strømper, puslespil, bolle, flodhest, isbjørM, løve, rød, lilla, klog, dejlig, undskyld, Baj (=Frej), Malthe, Mor, Lai (=chokolade), i stykker...for at nævne lidt.

Nu er hun begyndt at sætte dem sammen. På kryds og tværs.

Og det er vidunderligt at følge hende på den sproglige rejse. Og svært. Især når hun kigger meget bestemt på en og bliver ved med at gentage det samme ord som man bare ikke kan forstå. Så er det som om hun tænker: hold nu op hvor er du dum mor.Og kendere griner og siger, at om få år så vil vi med glæde mindes den tid, hvor hun endnu ikke havde sprog.

Hun elsker at gå med hat, tegne og læse bøger. Hun kan kende en solsort, alle andre fugle er bare fugle. Hun kan gynge i timevis. Er en fighter. Øver sig i at tage sandaler på og er ved at være ret god til det. Hjælper også sine mødre med deres sandaler. Er i det hele taget bare hjælpsom.

Hun kysser stadig meget og er berømt/berygtet i familien for sine trutkys. Hun elsker sine dukker og er god og kærlig ved dem. Og ved sine mødre. Det er en gave at vågne op til det glade ansigt.


Hun kan selv og vil selv og bliver ulykkelig hvis tingene ikke går som hun forestiller sig. Hun er en selskabsløve og har det rigtig godt blandt mange mennesker. Er meget tålmodig. Det er sikkert en nødvendighed med to mødre over 40 ;-).

Hun er dejlig. Et dejligt menneske. Og dejligt selskab. Vi er heldige!

5 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Hvor er hun skøøøn !!!

Og det ER bare sådan en fed tid !!!

Da Louise (min ældste ) var i den alder skrev jeg alle nye ord ned i en bog... Og frem skridt... Det fik jeg slet ikke gjort ved nr 2.

Hmm hvor mon den bog er nu ? Nok hos min ex et sted.. Håber Louise finder den... og får sig et par dejlige grin.

Tænk hun bliver 14 lige om lidt... Phyy Tiden flyver, alt for hurtigt.

NYD hende , alt hvad I kan !

Hyggehygge
Marianne

Vita sagde ...

Hej Marianne.
Er faktisk for et par uger siden begyndt at skrive ned. Fordi jeg pludselig kunne mærke at det går så strækt at jeg slet ikke kan følge med :-)

Tænk, sig...14 Suk. og de er dejlige på en helt speciel måde for hvert skridt de tager.

Masser af hygge til dig også .-)

Prophecy sagde ...

Total spilop på billede 2. Tillykke med hende og husk at tjek min give away ud, måske noget for Erna Marie?

Vita sagde ...

Dorte: jeg har tjekket den ud. Og det er helt sikkert noget for Erna Marie. :-) Men vi er nødt til at vælge ting til og fra med hård hånd fordi vi bor så småt. Desværre.

Klidmoster sagde ...

Hæ hæ, der er knald på den Skrubbe :-D

Det er helt vildt sjovt at følge med i hendes udvikling fra spædbarn til en lille selvstændig person.